17 Haziran 2014 Salı

Volkswagen Beetle




                     Alman otomobil üreticisi Volkswagen 'in 1938-2003 'e kadar ürettiği ekonomik otomobil modeli 21.5 milyondan fazla sattı. Üretildiği 1938 yılında fiyatı 990  RM(Eski Alman Para Birimi) idi. Aracın ana hatlarının tasarımı Hitler 'in isteği üzerine Ferdinand Porsche tarafından yapılmıştır , ancak Ferdinand Porsche 'nin orjinal tasarımı üretime geçmiş halinden daha basitti. Aracı üretim haline getiren detaylara ise Adolf Hitler  kavuşturmuştur. 1131-1584 CC lik 4 zamanlı motoru 40 beygir güç üretmekteydi. 1974 yılına kadar Almanya 'da üretilmiş daha sonra üretim Meksika ve Brezilya 'da devam etmiştir. Ağırlığı 730-900 kg 'dır. Direksiyonun ortasında su kenarında bir kale ve bir köpek figürlerinin bulunduğu bir resim bulunmaktadır. Bu resimdeki su , arabanın su gibi aktığını ,kale arabanın sağlamlığını , köpek ise aracın sahibine bir köpek kadar sadık olduğunu temsil eder. Türkiye 'de halk ağzıyla ''vosvos'' veya ''kaplumbağa'' olarak da tanınıyordu.






                 
                    Beetle ilk defa 1995 yılında New Beetle olarak yenilenip piyasaya lanse edildi ve o tarihten bu güne kadar sürekli yenilenerek yani makyajlanarak geldi.  









                   Volkswagen Beetle 'ı anlatırken ikon sahibi bir otomobil olduğundan bahse etmezsek ayıp etmiş oluruz. Beetle adeta bir özgürlük sembolü haline geldi. Şimdi yeni çıkan Beetle ise eski ruhunu  koruyup gelişen yeni teknolojilerle yine belirli grup insanı peşinden koşturacak gibi gözüküyor. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder